Wednesday, January 22, 2020

Vriendinnenweekend op de Veluwe


Wat deed jij vorig jaar op 5 april? Logisch als je het je niet meer 1, 2, 3 kunt herinneren. Zelf ging ik een weekend met twee lieve vriendinnen naar een huisje dat we via Airbnb hadden geboekt. Het is al even geleden maar omdat het zo leuk was én we de Airbnb een dikke aanrader vonden wil ik er nog graag een blogpost aan wijden. Hier deel ik een aantal foto's van deze mooie voorjaarsdagen in Tonsel.
We zochten een huis op maximaal een uur rijden, vrijstaand en in een groene omgeving. We vulden de datum in en het aantal gasten. Hoe minder filters je kiest, hoe meer resultaten je krijgt. Wat ik een hele handige mogelijkheid vind, is het zoeken via de kaart. Zo zie je meteen de prijs en in welke omgeving er huizen te huur zijn. Als je bijvoorbeeld je hond mee wilt nemen kun je bij meer filters, huisdieren toegestaan aanvinken. Soms werkt het ook om de eigenaar even een berichtje te sturen als het er niet bij staat. In overleg mag het dan alsnog vaak. Na een heleboel overleggen en leuke huisjes over en weer sturen viel onze keuze op Botanisch Vakantiehuis in Tonsel. Want wat een prachtige inrichting! Een plek om inspiratie op te doen voor je eigen woning. Dit moest onze bestemming worden. Zo merk je maar weer wat foto's kunnen betekenen. Het is toch echt jouw eerste indruk van een accommodatie.

Ik laat je niet te veel van het huisje zien want op Airbnb staan genoeg foto's van de inrichting maar vertrouw op mijn woord dat het echt prachtig is. Het enige wat minder was is dat het echt op een vakantiepark ligt. De andere huisjes staan er vlakbij. Wij houden wel van rust en ruimte. Een van mijn vriendinnen had haar gitaar meegenomen maar we hebben niet echt luidkeels meegezongen omdat we geen geluidsoverlast willen veroorzaken. We haalden boodschappen, kookten zelf onze gerechtjes, speelden spelletjes en praatten honderduit. Ondertussen zetten we om de beurt onze favoriete muziek op. Zo fijn om samen even in een andere omgeving te zijn. We hebben gepicknickt op een kleedje in de tuin met oven baked nachos en nog veel meer hapjes.


Het Botanisch Vakantiehuis ligt vlakbij de Ermelose heide, een bosrijk wandelgebied en er zijn genoeg leuke plaatsen in de buurt. Op de eerste dag hebben we kennisgemaakt met de plaats Ermelo. We bezochten wat winkeltjes en zetelden ons neer op een terrasje. De tweede dag besloten we naar kasteel Staverden te rijden om daar op het landgoed een wandeling te maken. Helaas stond het kasteel in de steigers i.v.m. een opknapbeurt. Als je een keer in de buurt bent, echt een aanrader. Er is ook een groot terras bij waar je kunt lunchen of borrelen.

Zoals je kunt zien stonden de bomen prachtig in bloei en sneeuwde het bloesemblaadjes. Ik houd echt heel veel van deze tijd van het jaar en kan niet wachten tot het over 2 maandjes weer terug is. Do, Cas en ik hebben in ieder geval afgesproken om als het even kan élk jaar samen 1 of 2 nachtjes weg te gaan, om onze vriendschap te vieren. Dat is een beginnende traditie waar ik volop JA tegen zeg! Dus als er iets is wat ik jou met deze post wil meegeven, is dat: plan een weekend weg met jouw vrienden!

Je kunt €34 korting krijgen op jouw eerste reis met Airbnb wanneer je via deze link aanmeldt op de officiële website. Tegelijk krijg ik dan €15 reistegoed op een volgende boeking omdat ik jou naar Airbnb heb doorverwezen. Zoek dan op Botanisch Vakantiehuis in Ermelo als je ook hier wilt verblijven.
Share:

No comments

Post a Comment

© Truly Mar | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig