Monday, February 22, 2021

Mijn favoriete groene smoothie
Hoe maak je nou een echt lekkere groene smoothie?  Zo vaak zie ik instagrammers en vloggers met een green smoothie in hun hand terwijl ze vertellen hoe lekker het is. Toch wilde ik er lange tijd niet aan want de groenten-smoothies die ik jaren geleden had gedronken waren echt niet lekker. Wat zeg ik, mijn eerste groene smoothies vond ik ronduit vies. De groentesmaak was te sterk aanwezig en ik had niet voldoende vocht toegevoegd waardoor ik een soort dikke groentebrij naar binnen probeerde te krijgen. No bueno. Inmiddels heb ik een en ander geleerd en die kennis wil ik graag met jou delen. Ik heb hier de geheime ingrediënten die van jouw groene smoothie een succesnummer maken. Gezond en snel, een perfect ontbijtje voor elke dag!


Mijn go to groene smoothie recept:
genoeg voor 2 personen
1 1/2 cup spinazie
een halve appel
een halve banaan
een halve komkommer
een kwart cup gebroken lijnzaad
1/2 cup (kokos)water

En nu de niet zo geheime ingrediënten:
1 cm ongeschilde gember
sap van een halve limoen

Nu komt het: blend eerst alleen de spinazie met het (kokos) water en het limoensap voor 30 seconden. Nadat dit is gebeurd voeg je de vaste ingrediënten toe: appel, banaan, gember, komkommer en lijnzaad. Blend nogmaals voor minstens 30 seconden. Je wilt echt zorgen dat de ingrediënten compleet 1 zijn geworden.

Voordat je het in je glas schenkt, proef even met je rietje! Wat vind je van de smaak? Voeg indien nodig nog wat gember en extra limoensap (citroen kan ook) toe. Met deze 2 ingrediënten kun je de smoothie goed uitbalanceren. Dit zal een wereld van verschil maken!


Welke blender ik heb
Deze roségouden powerblender van het merk Quigg kocht ik in 2019 voor €69,99 bij de Aldi. Ik vind het een fijne blender en een prachtige eye catcher in onze keuken. Alleen maakt het ding met 38.000 toeren per minuut wel veel herrie. Het is dus niet zo geschikt voor op de vroege ochtend als je net wakker bent of als er nog iemand ligt te slapen. Zelf maak ik smoothies graag vers klaar maar ik weet dat sommigen de avond er voor al smoothie maken en in de koelkast klaarzetten. Dat is natuurlijk ook een optie.


Handige keukenhulpjes
Verder gebruik ik deze maatcups voor de hoeveelheden, deze roestvrijstale rietjes om te drinken en deze tuitenrager om schoon te maken. Alles van Dille en Kamille, mijn lievelingswinkel. En een groot glas of mason jar om uit te drinken. Het heeft echt iets om er een mooi drankje van te maken met duurzame, eenvoudige materialen zoals glas en metaal. Niet alleen omdat het zo fantastisch oogt in de keuken, maar ook omdat deze items bedoeld zijn om jaren mee te gaan. Ook noten, zaden en peulvruchten bewaren we in glazen potten. Ik zal daar een keer een blog over schrijven.

Tips
- erg lekker: kokoswater in plaats van gewoon kraanwater, dit hydrateert extra goed en maakt het nog iets zoeter
- maak het rietje direct na gebruik schoon door er heet water doorheen te spoelen en even met een dun ragertje te borstelen
- de andere helft van de appel en banaan doe ik in een vershoudbakje in de koelkast voor de volgende dag


Ik heb even getwijfeld of ik deze blog wilde schrijven omdat het zo'n simpel recept is. Maar ik weet zeker dat je deze groene smoothie lekker zult vinden! Stuur je me een foto als je het gemaakt hebt? Fijn weekend!

Share:

No comments

Post a Comment

© Truly Mar | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig