Sunday, February 09, 2020

December getaway: wandelen in de Eifel


December is meestal zo’n volle drukke maand die voorbij vliegt. Voorbereidingen voor de feestdagen, veel etentjes, borrels en andere afspraken. Dat herken je vast wel. En dan heb ik ook nog geluk dat ik op derde Kerstdag jarig ben. Begrijp me niet verkeerd, ik vind december heel gezellig maar merk altijd in januari dat ik veel tijd voor mezelf nodig heb. Maar december 2019 was totaal anders. Ik hoefde maar 12 dagen te werken in de hele maand. En als kers op de taart boekten Daniel en ik een vakantiehuisje in de prachtige Duitse Eifel om een paar dagen weg te zijn met elkaar. En bordercollie Maylow (@Maylowbc) mocht natuurlijk ook weer gezellig mee, deze keer naar dit boshuisje in de Eifel.


We reden naar het dorp Biersdorf en haalden de sleutel op bij een hartelijke dame. Eenmaal aangekomen in de vakantiewoning stond er een flesje bubbels op tafel die we meteen openmaakten. Het huisje was super schoon en kneuterig knus. Blauwe gordijntjes, overal versiering voor de feestdagen, kaarsjes en een kerst-tafelloper. De aanwezige muziekinstallatie was een aangename verrassing voor ons. We hebben lekker veel muziek afgespeeld vanaf onze iPad. Het allerleukste was natuurlijk de houtkachel. Daar hebben we allemaal, hondje ook, heel erg van genoten. Hoe fijn is het om samen in boshuisje in een groene, bosrijke omgeving te vertoeven. Samen goede gesprekken voeren, een mooi boek lezen voor de open haard. Gezellig samen zijn in onze chill outfits, oftewel ultiem hygge!


De volgende ochtend werd ik wakker van de geur van warme pannenkoeken. Dat zorgt er altijd wel voor dat ik snel uit bed kan komen, haha. Ik ging meteen een kijkje nemen in de keuken. Daar stond Daniel een flinke stapel pannenkoeken te bakken. Hij is de beste!


Met éen blik door het raam naar buiten werd meteen duidelijk dat het een prachtige dag ging worden met veel zon. Wandelschoenen aan, rugzak op, hiken maar! We gingen voor de  Stausee-Prümtalroute van 15 km met een hoogteverschil van 576 meter. Hier vind je een pdf met de route. In de week voor ons weekendje weg had ik nog snel een thermoset in huis gehaald voor onder mijn normale kleding. Dit was fijn! Nog nooit zulke lekkere warme bovenbenen gehad tijdens een winterwandeling. Na een uur wandelen konden we zelfs onze jas uitdoen. Het leek wel voorjaar, heerlijk. 

Zeg nou zelf, boswandelingen zijn toch gewoon leuker met een hond erbij? :-) Maylow is altijd extra alert als er een appel wordt gegeten, dan kan hij zich tegoed doen aan het klokhuis. Hij werd tijdens de wandeling trouwens heel vies. Dus moest hij 's avonds gewassen worden. Daar is hij niet zo'n fan van maar gelukkig kon hij daarna opdrogen bij de warme kachel.

De omgeving van Biersdorf is echt prachtig. En wat hadden we een geluk met het mooie heldere weer. Ik merk steeds meer hoe belangrijk ik het vind om praktische outdoor kleding te hebben. Een goed paar wandelschoenen en fijne wandelsokken maken zo'n wandeling echt een stuk comfortabeler. Uiteindelijk deden we 4 en een half uur over de tocht. En wat is er nou fijner dan na een hele dag buiten een bord warme pasta te eten? Daniel koos een pizza en ik deed me te goed aan een heerlijke gnocchi quattro formaggio bij het lokale Italiaanse restaurant.

De overige dagen kookten we zelf en dit was heel goed te doen want overal in het huis was aan gedacht om het zo handig en comfortabel mogelijk te maken. Er is een oven, broodrooster en vaatwasser aanwezig. We maakten onder andere romige schelpjespasta met pompoensaus uit het kookboek the Easy Vegeterranean. En 's avonds kropen we lekker onder een dekentje met een goed boek en een glas wijn. Wij konden ons geluk niet op.
Daniel en ik boekten ongeveer 2 maanden van te voren via Booking.com en je vindt het Ferienhaus in Biersdorf via deze link.
Share:

4 comments

© Truly Mar | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig