Tuesday, June 30, 2020

Slapen in een sprookjesachtige Franse gîte

Mijn vriend en ik zijn net terug van 10 dagen vakantie in Frankrijk. We vonden het heerlijk om na al die maanden weer naar het buitenland te kunnen reizen. Voor onderweg hadden we een overnachting geboekt zodat we in twee dagen Zuid-Frankrijk zouden bereiken. Deze bed and breakfast is zó ontzettend leuk dat ik deze heel graag met jullie deel. Het is gelegen vlakbij het kleine dorpje Ternand, ten noordwesten van Lyon. Bij aankomst keek ik mijn ogen uit. Zoveel aandacht voor detail in en rondom het landhuis en de tuin. Van de weelderige rozenstruiken tot de antieke bistroset... ik wil het allemaal hebben! De mevrouw die ons verwelkomde bracht ons naar een houten huisje waar we de nacht zouden doorbrengen. 
La Maison des Charmes
Het kleine houten huisje van la Maison des Charmes
Voor de inrichting van het huisje is met natuurlijke materialen gewerkt wat een eenvoudige en toch stijlvolle indruk maakt. Naast de slaapkamer is er een kleine badkamer en een zithoekje waar je koffie en thee kunt drinken. Wij hebben er echt heerlijk geslapen en genoten van de geluiden van de natuur. We hoorden paarden, uilen, kippetjes en andere vogels. En er was een hommel die heel hard zoemde omdat hij graag naar binnen wilde 🍯

Er waren weinig andere gasten bij de gîte waardoor er voor ons gevoel een privé-zwembad voor de deur lag. Hierin hebben we heerlijk gezwommen en in de luie stoelen op de veranda een boek gelezen. Ik las the Butterfly Room van Lucinda Riley. Vroeger op vakantie verslond ik altijd 5 of 6 boeken. Nu ben ik al blij als ik er twee uit krijg. Dat is overigens gelukt tijdens deze vakantie!
Mooie vergezichten in de regio Auvergne-Rhône-Alpes
In de avond stapten we in de auto op zoek naar een restaurant. We kwamen uit bij een super sfeervol zaakje aan een rivier (waar de kikkers je toe kwaken) met de toepasselijke naam La guinguette au bord de l’eau. Het bleek alleen een tafel-barbecue restaurant te zijn. Niet echt geschikt voor vegetariërs dus. Gelukkig schoot de serveerster ons te hulp en konden we genieten van een heerlijke salade met de allerlekkerste frietjes die ik ook heb geproefd. Ik weet niet precies welke kruiden er over zaten maar ik proefde duidelijk knoflook en paprika.
Met onze volle buikjes hadden we geen puf meer om een eind te lopen dus we reden met de auto helemaal naar boven om de ruïne van het kasteel van Ternand te bezoeken. De zon hing al laag aan de hemel waardoor de prachtigste kleuren tevoorschijn kwamen.
Moestuin droom wordt werkelijkheid in Ternand

Ternand is maar een klein dorpje dus je bent er zo doorheen gelopen. Perfect voor een korte avond uitstapje na het eten. Hoewel we minder dan 24 uur in de omgeving hebben doorgebracht heeft het echt indruk op ons gemaakt. Het maakt niet uit welke kant je op kijkt, alles is sfeervol en fotogeniek. Mocht je ook op doorreis gaan naar Zuid-Frankrijk dan raad ik je zeker aan om de beschikbaarheid van deze bed and breakfast te checken. Je vindt de B&B in Ternand via deze link op booking.com ➝ La Maison Des Charmes
Update 2022: helaas is deze gîte niet meer te boeken.
Marieke, als je dit leest.. nog bedankt voor het uitzoeken van deze geweldige Franse gite 😊
Share:

No comments

Post a Comment

© Truly Mar | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig